donderdag 28 januari 2010


PROJECT ‘BOEKENPLEZIER VOOR OUDEREN’ IN VELP

Je gooit “Máxima, Prinses der Nederlanden” toch niet weg? Of “Dierenleven op de Veluwe”? Prachtige boeken die na afloop van een Boekenmarkt vaak als oud papier worden verkocht. Er is geen ruimte om de boeken op te slaan. Zo dreigden tientallen dozen met boeken als oud papier te worden verkocht na de laatste Kunst- en Cultuurmarkt in Velp. Overigens wel voor een goed doel: Stichting Vrienden van de Oude Jan.

Boekenplezier
Op initiatief van Stichting Velp voor Oranje zijn 20 kisten met boeken geselecteerd om te rouleren langs Verzorgingshuizen en andere huizen waar ouderen wonen. Stichting Kleintje Cultuur te Velp sponsort de aanschaf van de kisten. Twee maanden lang blijven de kisten beschikbaar en daarna rouleren ze naar een volgend huis. Steeds 1 kist met boeken over Europese Koningshuizen en 1 kist met boeken over vogels, bloemen, landen, geschiedenis, lichte lectuur. “Als iemand een boek graag wil houden, dan mag dat,” van de Velpse Oranjevereniging. “Er zijn genoeg reserveboeken om de voorraad aan te vullen en we vinden het fijn als mensen er plezier aan beleven. Daarom heet het project ook Boekenplezier voor ouderen.”
Er kunnen zich nog steeds gegadigden voor de boekenkisten opgeven bij: Nelleke den Boer-Pinxter, tel. 026-3613944 of secretaris@velpvoororanje.nl